Armin Sešek

Armin Sešek je završio srednju muzičku školu u školi »Mokranjac« - Beograd u klasi prof. Vladislava Bobića i F.M.U. Beograd-violina u klasi prof Aleksandra Pavlovića. Posle dvanaest godina rada u orkestru Beogradske filharmonije, se odlučio za pedagoški poziv.

Predavao je violinu u školi »Stanković« u Beogradu i školi za muzičke talente u Ćupriji. 1992 god. se preselio u Sloveniju, gde predaje violinu na Konservatoriju za glasbo in balet u Ljubljani. Redovno predaje violinu na letnjim školama u Grožnjanu (Hr), i u Trstu (It). Imao je letnje škole u Kopru, Postojini, Ljubljani, Domžalama, na Bledu i u Škofji Loki. Seminare violine je održao u Ljubljani, Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku, Novom mestu, Trbovlju, Grosuplju, Krškom, Kopru, Postojni, Freisingu( Ne), Carlowu (Ir) , Splitu, Makarskoj. Njegovi učenici su osvojili 248 nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima, od toga 96 prvih i 24 apsolutne. Šest puta su njegovi učenici bili laureati. Gudački orkestar sastavljen isklučivo od učenika prof. Sešeka, je dobio Summa cum laude na 55. evropskom takmičenju u Neerpeltu (Bg).

Bivši učenici prof. Sešeka studiraju u Beogradu, Zagrebu, Moskvi, Novom Sadu , Ljubljani, Klagenfurtu, Beču, Grazu, Salzburgu, Kolnu, Londonu, Zurichu, San Franciscu i Los Angelesu. Danas su neki od njih članovi orkestara Slovenske Filharmonije, Simfoničnog orkestra RTV Slovenija, Ljubljanske opere, Mariborske opere, Tonhalle Orchester Zurich, Zagrebačkog radio orkestra, Munchenskog radio orkestra , ORF Vienna Symphony Orchestra, Seattle philharmonic Orchestra, Augsburg Philharmonic Orchestra, Karntner Sinfonieorchester, Australian Chamber Orchestra, Zurich Chamber Orchestra.

Za dostignuća u pedagoškom radu mu je dodeljena Škerjančeva nagrada . Iz pisma irskih kolega posle seminara u Carlowu: »We learned a lot in such a short time. We would love more..«